Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Samen leren is leuk! En daarom geven wij klassikale lessen waarin je samen met andere studenten aan de slag gaat en wordt begeleid door een goede docent om een taal onder de knie te krijgen. Naast de langlopende cursussen hebben we ook zakelijke cursussen, korte (vakantie)cursussen en opfriscursussen. Het aanbod per taal is verschillend. Het complete overzicht staat hieronder.

Let op: Bestel uw boeken pas nadat u bericht hebt ontvangen dat de cursus doorgaat!
Zie voor een gemakkelijke, maar niet verplichte manier van bestellen de pagina Boekenservice.

In deze korte cursussen van 5 lessen maakt u kennis met de taal, maar ook met de cultuur, de gewoonten en de historie van het land. Een 'talen op reis' cursus is een ontspannende en tegelijkertijd leerzame voorbereiding voor uw reis naar het buitenland, die zeker bijdraagt aan de voorpret voor uw vakantie. Uw buitenlandtrip wordt er alleen maar leuker van!

Lees meer

De Franse taal is uit het Latijn voortgekomen en behoort tot de Romaanse talen. Het wordt door miljoenen mensen gesproken over de hele wereld. Ondank de opkomst van het Engels is het Frans nog steeds een belangrijke taal in het diplomatieke verkeer en een van de officiële talen van de Verenigde Naties.  In de ‘cours de langue’ staat de mondelinge communicatie voorop.

Lees meer
Binnenkort: Frans
Cursus Frans Conversatie vervolg... 10 x op Wo. 06-01-2021 10:00 - 12:00

De Engelse taal kent een rijke ontstaansgeschiedenis. De grammaticale structuur is Germaans en het vocabulaire bevat veel woorden uit het Frans en het Latijn. Het is de invloedrijkste taal ter wereld en wordt door een groot deel van de wereldbevolking gesproken. Bovendien is het de lingua franca bij de communicatie in wetenschap, techniek en het internationale politieke en economisch verkeer wereldwijd.

Lees meer

Rond de 100 miljoen mensen in de Europese Unie hebben Duits als moedertaal. Een op de vijf mensen in de EU spreekt Duits! Het is daarmee de meest gesproken taal in de EU. Duits is bovendien een populaire tweede taal in bijvoorbeeld Oost-Europa. En in Drenthe zitten we erg dicht bij de Duitse grens. Handig dus voor op vakantie, of voor mensen met internationale ambitie.

Lees meer

Spaans is de tweede taal van de wereld; er zijn veel landen Spaanstalig. Daarmee wordt het bijna een must ook de taal te leren, om je wereldwijd goed verstaanbaar te kunnen maken. De Spaanse taal is er ook een van passie en emotie; de taal leren is ook de temperamentvolle cultuur proeven. Een beleving op zich!

Lees meer

Een van de Romaanse talen, door ruim 70 miljoen mensen wereldwijd gesproken, in verschillende dialecten. De huidige Italiaanse standaardtaal is direct gebaseerd op het Florentijns. Italiaans is al heel lang bekend als de taal van de opera, maar het is veel meer dan dat. Het land heeft een zeer rijke cultuur, ook op culinair gebied, die door het kennen van de taal nog meer tot te verbeelding gaat spreken.

Lees meer

Het Zweeds is een Noord-Germaanse of Scandinavische taal met ongeveer 9 miljoen sprekers. De woordenschat bestaat bijna geheel uit Germaanse woorden, met leenwoorden uit vooral het Latijn en het Frans. Kenmerkend voor de uitspraak is de melodie.  Een uitdagende, maar mooie taal om te leren!

N.B. Door persoonlijke omstandigheden van de docent worden dit seizoen geen cursussen Zweeds aangeboden, met uitzondering van de cursus Zweeds op reis.

Lees meer

Mandarijn wordt in de volksmond ‘Chinees’ genoemd en is de verzamelnaam van alle Mandarijnse taalvariëteiten. Het Mandarijn Chinees is de officiële taal van het vasteland van China, Singapore en Taiwan. De cursus geeft een introductie in de Chinese grammatica, zinsbouw en de opbouw van de Chinese tekens. U leert er ook enkele zinnen te spreken.

Lees meer