Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEMA243

Lezing Toerisme - Muziektoerisme

Lezing Toerisme - Muziektoerisme
Cursuscode: MEMA243

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Muziektoerisme
Bussen toeristen bezoeken Penny Lane, Leipzig verkoopt zichzelf als stad van Bach - toeristen verkennen steden via hun favoriete muziek, maar hoe kan het dat iets onzichtbaars als muziek leidt tot toerisme? Door middel van verhalen en onderzoek naar muziekreizen in Europa wordt duidelijk hoe muziektoerisme zowel praktische als fundamentele vragen opwerpt over de rol van muziek en reizen in onze cultuur.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Toerisme"

Donderdag 18 maart 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Mw. dr. S.L. (Leonieke) Bolderman

U dient zich vooraf in te schrijven i.v.m. de corona maatregelen!
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
dr. S.L. (Leonieke) Bolderman
dr. S.L. (Leonieke) Bolderman
Leonieke Bolderman is universitair docent Culturele Geografie en Toerisme aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Na een research master Arts, Media and Literary Studies (Rijksuniversiteit Groningen, 2009) werkte ze enige jaren als persmedewerker voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2013 keerde ze terug naar de wetenschap om onderzoek te doen naar muziektoerisme, resulterend in een proefschrift dat ze in 2018 verdedigde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit proefschrift is in februari 2020 verschenen bij uitgeverij Routledge, getiteld Contemporary Music Tourism. A Theory of Musical Topophilia. Van 2017 tot 2020 woonde ze parttime in Detroit (USA) om te onderzoeken welke rol muzikaal erfgoed en toerisme kunnen spelen in stedelijke ontwikkeling.